אינדונזיה היא מדינה טרופית גדולה, ובה יותר מ-15,000 איים המשתרעים ממזרח למערב בשטח של כ-5,000 ק"מ בדרום מזרח אסיה. במדינה הטרופית היפה מגוון גיאוגרפי מרשים ובו הרי געש, חופי ים עוצרי נשימה, יערות עד ובמיוחד מגוון אנושי מעניין. יותר מ-300 קבוצות אתניות חיות באינדונזיה, נתון המציב אתגר בפני ניהול המדינה. התרבות והשפה של קבוצות אלה שונות זו מזו ולכן "אחדות תוך כדי שונות" זו הסיסמה הלאומית של אינדונזיה המודרנית.
בטיול נשוט באוניית פאר ונעגון באיים הבאים: ג׳אווה, באלי, לומבוק וקומודו. ג׳אווה משמש כמרכז התרבותי-שלטוני של כל המדינה וזהו האי המאוכלס ביותר בה. האי באלי, פנינה של תרבות וטבע, מושך מבקרים רבים וידוע בשמו "אי האלים". לומבוק, הסמוך לבאלי, הוא אי מתויר פחות באינדונזיה אך מעניין מאוד, שכן הוא שומר על מסורות עתיקות בינות לנופי טבע פראיים. האי קומודו הוא שמורת טבע גדולה שעניינה המרכזי הוא 'דרקון קומודו', שריד מעידן הדינוזאורים שהוא הלטאה הטורפת הגדולה ביותר בעולם.
• תכנית מלאה ללא סיורי אופציה • ניצול זמן מלא של סיורי החוף בכל נמלי עגינת האוניה • דמי סבלות בבתי המלון כלולים במחיר (בטיולים אחרים את המזוודות סוחבים המטיילים) • מפגשים קבוצתיים ו/או הרצאות מפי מדריך הטיול במשך ההפלגה • מפגש קבוצה בבית מלון על קפה ועוגה לקראת היציאה לטיול, בו יינתן כל המידע הדרוש • מנוחה בסינגפור לקראת הטיסה חזרה ארצה
למידע נוסף בנושא:
בגמר הטיול – הסעה מנתב''ג לבתי המטיילים בכל מקום בארץ! (אנו החברה היחידה שמציעה שירות מפנק זה, אין צורך להטריד קרובים שיגיעו לקחת אתכם מנתב''ג).
פגישת קבוצה באמצעות אפליקציית זום לפני היציאה לטיול - הזדמנות פז להכיר את שאר חברי הקבוצה ולקבל את כל המידע הנחוץ שיעזור לכם בהכנות. שי מהודר וייחודי למטיילי קרוז תור: חוברת מידע מורחבת + מפה שיחולקו בשדה התעופה.
שי הדור וייחודי למטיילי קרוז תור: חוברת מידע מורחבת הכוללת מפה, שתסופק בפגישת הקבוצה.
נצא אל ציריך בטיסת ערב ומשם נמשיך לסינגפור, שאליה נגיע ביום המחרת. זו ‘עיר-מדינה’ אסיאתית שהפכה לסיפור הצלחה כלכלי, וניתן לראות בה עדיין מסורת אסיאתית לצד מגדלי זכוכית מודרניים. עם הגעתנו ניסע לבית המלון לשם מנוחה והתארגנות. לינה בסינגפור.
נבקר היום באחת האטרקציות המרשימות של סינגפור, זהו פארק הציפורים ‘ג’ורונג’, הנחשב לאחד מפארקי הציפורים הגדולים שבעולם. כ-4,000 סוגי ציפורים קיימים בפארק. כמו כן, ניתן לראות בפארק ביתנים מקוררים, שבהם מספר סוגי פינגווינים, מופעי חיות וכדומה. לאחר מכן ניסע לביקור ברובע הסיני של סינגפור. לינה בסינגפור.
נטייל בקומפלקס המרהיב של הגנים הבוטניים היפים, Gardens by the Bay, ובו שתי חממות גדולות. באחת מהחממות אקלים יבש ובשנייה אקלים טרופי ובה ניתן לראות מבחר גדול ומרשים של פרחים ועצים. בשעות אחר הצהריים נמריא בטיסה אל בירת אינדונזיה, הלוא היא ג’קרטה. בדרך אל בית המלון נקיים סיור פנוראמי עם עיר זו שהיא הגדולה באינדונזיה ומכילה שילוב בין הישן לחדש. נוכל להתרשם משכונות מסורתיות וותיקות ולצידן מרכזים פיננסיים מודרניים וגורדי שחקים. לינה בג’קרטה.
נמשיך את סיורנו בבירת אינדונזיה ג’קרטה הנמצאת באי ג’אווה. נטייל במרכז העיר ונעבור סמוך לאנדרטה הלאומית המפורסמת שהקים סוקרנו, הנשיא המיתולוגי. נצפה אל ארמון הנשיאות, נערוך ביקור במוזיאון הלאומי ואף נגיע לחלק העתיק של העיר ובו שכנה בירת השלטון ההולנדי באינדונזיה, ‘באטאביה’. נראה את נמל הדייג ואת הסירות המאפיינות את בני שבט הבוגי, ונערוך ביקור ב’מיני אינדונזיה’ ובו ניחשף למגוון הארכיטקטוני והאתני המרתק של המדינה. לאחר מכן נמשיך לעבר הנמל שם נעלה על אוניית הפאר של חברת Holland America. לינה באונייה.
העיר החשובה במרכז האי ג’אווה זו ‘סמרנג’, המשמשת צוהר לאתרים ההיסטוריים-תרבותיים של האזור. ניסע לכיוון דרום בינות לנופים חקלאיים והרי געש לעיר ג׳וגג׳קרטה, כדי לבקר במקדש בורובודור. זהו האתר המפורסם ביותר באי וחלק ניכר מיום זה יוקדש לו. המקדש הוא המונומנט הבודהיסטי הגדול בעולם והוא נבנה במאות ה-8,9 לספירה, בתקופה שבה השתרשו בג’אווה הבודהיזם וההינדואיזם. זהו אחד מפלאי העולם של הארכיטקטורה ונראה בו אלפי תבליטי אבן המספרים את סיפור חייו של בודהה. נעלה לראש המקדש ונשקיף אל עבר הרי געש מרשימים ושדות אורז רחבי ידיים. נשוב לסמרנג בהמשך היום ונבקר באתרים בה, ככל שיותר הזמן. לינה באונייה.
העיר השנייה בגודלה באינדונזיה היא סוראבאיה. היא ממוקמת במזרח ג’אווה וידועה גם בשם “עיר הגיבורים”, תודות לתפקיד המרכזי שמילאה במאבק העצמאות של המדינה. נכיר את האתרים המרכזיים בעיר, שאף היא מאופיינת בחדש לצד ישן. נבקר באחד מהאתרים הבולטים בעיר, בית סמפורנה, אחד מהמבנים הקולוניאליים שהשאירו אחריהם הכובשים ההולנדים. כיום נמצא במבנה המפעל והמוזיאון של סיגריות קרטק הידועות, העשויות מתערובת מיוחדת של ציפורן וטבק. נבקר אף בעיר העתיקה, ברובע הסיני, בגשר האדום שבסביבתו התחוללו קרבות העצמאות, במסגד הגדול ועוד בהתאם לזמן שיעמוד לרשותנו. לינה באונייה.
יהיה זה יום של הפלגה והנאה משירותי האוניה הכוללים הופעות בידור, בריכות שחייה, קזינו, חנויות ועוד. ננצל גם את היום לטובת התכנסות קבוצתית או הרצאה מפי המדריך שלנו. לינה באוניה.
קומודו הוא אחד משרשרת איי סונדה הממוקמים ממזרח לג’אווה. זהו אי קטן המוגדר כפארק לאומי ובו שני בעלי חיים מיוחדים. אחד מהם הוא הלטאה הטורפת הגדולה בעולם, דרקון קומודו שאורכה מגיע עד לשלושה מטרים. נטייל בפארק הלאומי של קומודו ונראה את הדרקונים הידועים, שהם למעשה זוחלים אנדמיים הייחודיים למקום ואינם נמצאים בשום מקום אחר על פני כדור הארץ. לינה באונייה.
היום נעגון באי לומבוק, המשמר את המסורות העתיקות של השבטים המאכלסים אותו, שהבולט מבניהם הוא שבט ה’ססק’. באי יש הרי געש גבוהים וחופי ים אקזוטיים מרשימים. נצא לסיור ובו נכיר כפרים שבהם עוסקים בקדרות ובאריגה, ונוכל להתרשם מהארכיטקטורה המאפיינת את כפרי ה’ססק’. בהמשך היום נבקר בחוף ‘קוטה’, שאותו פוקדים גולשי גלים ונופשים מרחבי העולם. לינה באונייה.
האי באלי הוא סמל הבריחה מהעולם המערבי אל כל מה ששונה ואקזוטי ואכן חלק מכינוייו הם “יצירת המופת של האלים” או “גן העדן האחרון”. רוב האוכלוסייה במקום מורכבת מבני הדת ההינדית, ובמקדשים שלהם מתקיימים טקסים רבים לאורך כל השנה. את היום נקדיש לאי זה, שהוא הידוע והמתויר באינדונזיה. ניסע אל הר הגעש באטור שם נצפה על הסביבה ונראה את הזרמים העתיקים של הלבה, נבקר באחד ממקדשי המים ובכפר פאליאטן- כפר באלינזי מסורתי, בו נתרשם מהארמון וממקדש הכפר ואף נבקר בבית מסורתי. נראה גם את עבודות המלאכה של אומני העץ והבאטיק ולאחר מכן אף נחזה במופע ה’קצ’אק’ הידוע ובריקוד האש. לינה באוניה.
הבוקר ניפרד מאוניית הפאר ונהנה מיום מיוחד בו ניסע ברכבי שטח פתוחים, ניכנס אל דרכים צרות, קהילות נידחות ומקומות נוספים אליהם לא ניתן להגיע ברכבים גדולים יותר. נעלה אל מקדש המים ‘אולונדאנו’, שנחשב ליפה שבמקדשי האי באלי, נסייר בשוק של ‘קאנדי’ ונבקר גם באזור טרסות האורז המרהיבות של ‘ג’אטי לוא’ (אתר מורשת עולמית של ‘אונסקו’). נמשיך אל לב הג’ונגלים לביקור במקדש היער של ‘באטוקארו’ ולאחר מכן נגיע אל מרכזו המסורתי של האי באלי, העיירה ‘אובוד’ שם נלון. לינה בבאלי.
נצפה בריקוד ה’בארונג’ המיוחד ולאחר מכן נעלה אל ‘אגונג’, הר הגעש הגבוה ביותר באי באלי, בו נהנה מביקור במקדש באסקי (‘מקדש האם’ של מקדשי באלי). נרד לכיוון מקדש העטלפים ונבקר גם בהיכל המשפט של הממלכה הקדומה של באלי, שם נשתמרו ציורי שכר ועונש עתיקים. לינה בבאלי.
מלאי חוויות בלתי נשכחות מטיול כה מיוחד, נצא בנסיעה לשדה התעופה משם נמריא בטיסה קצרה לסינגפור. עם הגעתנו לסינגפור נהנה ממנוחה של מספר שעות בבית מלון ובערב נטוס חזרה ארצה דרך ציריך. נבלה את הלילה בטיסה.
בשעות הצהריים ננחת בנמל התעופה בן גוריון.
קוד טיול | תאריך יציאה | תאריך חזרה | מחיר לאדם בחדר זוגי | תוספת ליחיד בחדר | הערות | מפגש קבוצה | מדריך | סטטוס | הרשמה לטיול |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
CINB01 | ינואר 2022 | יפורסם בהמשך | יפורסם בהמשך | הטיול בהכנה, לחץ לפרטים נוספים | בהכנה | הרשמה מוקדמת | |||
CINB02 | פברואר 2022 | יפורסם בהמשך | יפורסם בהמשך | הטיול בהכנה, לחץ לפרטים נוספים | בהכנה | הרשמה מוקדמת |
המחיר תקף לתא פנימי מקטגוריה K, קומות 2,3.
תוספת עבור שדרוג לתא עם חלון מקטגוריה D, קומה 2: 548 $ לאדם בחדר זוגי. ליחיד בחדר 846 $.
תוספת עבור שדרוג לתא סוויטה מרפסת מקטגוריה B, קומה 6: 1,627 $ לאדם בחדר זוגי. ליחיד בחדר 2,295 $.
לתשומת ליבך: במקביל להרשמתך לטיול, יש לשלוח לנו צילום דרכון (צילום הדף הראשון בדרכון עם תמונתך ופרטייך האישיים) עבור כל נוסע/ת. וזאת, לצורך השלמת הזמנתך במערכת. באפשרותך לשלוח את צילום הדרכון באחת מבין הדרכים הבאות: ב- WhatsApp למספר: 052-2313666 (במספר זה אין מענה טלפוני) או במייל לכתובת info@cruise.co.il או לשלוח לפקס שמספרו: 03-7954087. חשוב לציין לאיזה טיול נרשמת ובאיזה תאריך.
חשוב לציין כי שיבוץ החדר באונייה, בהתייחס למיקום ולקומה, יבוצע באמצעות מח’ קבוצות בחברת השייט. וזאת, בהתאם לקטגוריית החדר אותה הזמנת.
כמו כן, ייתכן שחברת השייט תחליט על דעת עצמה לשדרג (ללא תשלום) את החדר שהזמנת לחדר מסוג משופר (לדוגמה: שדרוג מחדר פנימי לחדר עם חלון או מחדר עם חלון לחדר עם מרפסת) או לשדרג את חדרך (ללא תשלום) לחדר אחר מאותו סוג, אבל מקטגוריה הנחשבת לגבוהה יותר, מה שעשוי להתבטא בגודלו של החדר או במיקומו.
לבעלי דרכון ישראלי נדרשת אשרת כניסה לאינדונזיה (לא כלולה במחיר הטיול), אשר תונפק בזמן השהות בסינגפור.
נוסעים המחזיקים בדרכון זר אינם נדרשים לאשרת כניסה לאינדונזיה (למעט במקרים חריגים) אך עליהם לשלם אגרה בסך $25.
ישראל ואינדונזיה אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים וייתכנו מקרים חריגים בהם לא תינתן אשרת כניסה על ידי השלטונות המקומיים, במקרה כזה אין החברה אחראית על כך.
במקרה של סירוב קבלת אשרת כניסה לאינדונזיה לפני או אחרי היציאה מהארץ, יוחזר לנוסע כל הכסף ששילם בקיזוז דמי ביטול שיחולו על CruiseTour (לרבות הוצאות הקשורות בבקשת האשרה, שרותי קרקע, טיסות, כרטיס השיט ושרותים נוספים אשר CruiseTour לא קיבלה בעבורם החזר).
מומלץ להזמין בזמן ההרשמה ביטוח בריאות וכך תימנע מתשלום דמי הביטול