מרכז מידע למטייל / דיוטי פרי

לאחר שתעברו את ביקורת הדרכונים, תמצאו את מתחם חנויות הדיוטי-פרי של נתב"ג בהן תוכלו לרכוש מוצרים פטורי-מכס רבים. את המוצרים יכולים לרכוש רק היוצאים לחו"ל, ועל כן אתם תתבקשו להוכיח את היותכם נוסעים ע"י הצגתו וסריקתו של שובר העלייה למטוס, ה"בורדינג פאס", בעת הרכישה. בין השאר תוכלו למצוא במבחר החנויות שבטרמינל: מוצרי אלקטרוניקה קטנים כגדולים, מוצרי מחשוב וצילום, מבחר מותגי אופנה יוקרתיים כמו ביגוד, הנעלה ותיקים, משקאות חריפים, ממתקים, מוצרי טבק, בשמים ותכשיטים. על מנת להקל עליכם הנוסעים ברכישת מוצרי אלקטרוניקה גדולים וברכישת מוצרים אחרים שאין ברצונכם או ביכולתכם לקחת לחו"ל, מציע נמל התעופה בן-גוריון שירות ייחודי הקרוי "פטור ושמור" המאפשר לכם להשאיר את המוצרים שרכשתם בשדה התעופה ולאסוף אותם לאחר שובכם לארץ, בסוף הטיול.

הנחיות לנשיאת נוזלים במטוס: לאחרונה הקל האיחוד האירופי חלק מן המגבלות הקיימות על נשיאת נוזלים שנרכשו ב"דיוטי פרי" אל סיפון המטוס: ועל כן נוסעים שיעדם היא אחת מארצות אירופה וכן נוסעים אשר טסים בטיסת המשך אל יעד באירופה או בארה"ב, יורשו להעלות למטוס: נוזלים, בקבוקי שתייה חריפה ואלכוהול, מוצרי קוסמטיקה, מוצרי ג'ל ואף ספריי דיאודורנט למיניהם, ובלבד שאלו נרכשו כראוי באחת מחנויות ה"דיוטי פרי", ונארזו בשקית אטומה ומיוחדת ע"י צוות החנות. חשוב לזכור כי ההקלות במגבלות הביטחוניות לנשיאת נוזלים על סיפון המטוס קיימת אך ורק עבור מוצרים שנרכשו כדין ב"דיוטי-פרי" ואיננה תקפה עבור מוצרים שהובאו מהבית, ואף לא לכאלו שנרכשו בחנויות שדה התעופה שאינן חלק מחנויות ה"דיוטי פרי" (חנויות שדה התעופה אשר ממוקמות באולם ההמתנה לפני בידוק הדרכונים). ההנחיות קובעות, כי נוסעים הנושאים מוצרי "דיוטי-פרי" מנתב"ג, אשר ארוזים בשקית אטומה המותאמת לתקן האירופי, יוכלו להעלות את התכולה גם בטיסות ההמשך, הנחיות אלו תקפות גם עבור אלו הטסים ישירות לארה"ב, אך שימו לב! לא תורשו להעלות את שקית המוצרים אל טיסות הפנים בתוך ארה"ב ולכן עם הגעתכם לארה"ב, יהיה עליכם להכניס למזוודות את שקיות המוצרים.

יש לזכור כי הקלות המס אינן בלתי-מוגבלות וכל נוסע רשאי, עם שובו ארצה, להכניס טובין אשר רכש בחו"ל או בדיוטי פרי ללא תשלום מס, רק בתנאי שערך טובין אלו לא יעלה על 200$. בנוסף, חלות ההגבלות הבאות: אין להכניס יותר מ-1 ליטר אלכוהול ו-2 ליטר יין, 250 גרם טבק (פאקט סיגריות יחיד), ו-250 מ"ל בושם. בנוסף, על הנוסעים לזכור כי כל כניסה ויציאה אל ומהארץ עם סכום כסף שערכו עולה על 100,000 ש"ח מחייבת הצהרה ומעבר במסלול האדום.

אם ברשותכם חפצים ששווים הכולל עולה על 200 דולר, ובכללם חפצים אשר נקנו בדיוטי-פרי עצמו, אשר בכוונתכם לשאת עמכם עם שובכם לארץ, יהיה עליכם לדווח על כך לפקיד המכס באולם היוצאים באמצעות טופס מכס המיועד לכך. בין אם מדובר במצלמה, מחשב נייד, טאבלט או כל פריט אחר ששוויו כאמור מעל 200 דולר, דאגו להצהיר על כל המוצרים איתם אתם יוצאים לחו"ל. עם שובכם לישראל יהיה עליכם להציג את הטופס בפני פקיד המכס וכך תימנעו מתשלום מס על פריטים אלו.

חפצים ומוצרים שנושאיהם מורשים לעבור במסלול הירוק: נוסעים אשר נושאים עימם את המוצרים הבאים יכולים לעבור במסלול הירוק: 1. הלבשה, הנעלה ומוצרי טואלט לשימוש אישי, בכמויות ומתוצרת שמותאמים לשימוש אישי ולנשיאה במטען יד של נוסע, ואלו, במשקל התואם את המגבלה המותרת לכבודה זו. 2. משקאות משכרים: יין עד 2 ליטר, משקה משכר בריכוז אלכוהול גבוה עד-1 ליטר (רק לנוסעים אשר מלאו להם 18 שנים ומעלה). 3. תמרוקים כוהליים ובשמים למיניהם – עד 250 מ"ל. 4. מוצרי טבק על כל מגוונם – עד 250 גרם. סיגריות: חבילת פאקט יחידה לכל נוסע לו מלאו 18 שנים. 5. חפצים ומוצרים נוספים, בין אם לשימוש עצמי או כאלו שנרכשו כמתנות, ושערכם הכולל אינו עולה על 200 דולר.

חפצים ומוצרים שנושאיהם מחויבים לעבור במסלול האדום: אם אתם נושאים כל מוצר שאינו מופיע ברשימה שלעיל, או באם יש בידכם ספק אם מוצר זה או אחר, או כמות המוצרים שאתם נושאים, הם מורשים או אסורים למעבר במסלול הירוק, עדיף ומומלץ לעבור במסלול האדום. נוסע אשר ייבא חפצים מסוגים ובכמויות שאינן פטורות ממס ואשר לא הצהיר על כך במסלול האדום, עובר עבירה על החוק בגינה הוא עשוי להיות מחויב בקנס מנהלי ו/או בהעמדה לדין. בנוסף, רשאים פקידי המכס להחרים את המוצרים האסורים לטובת המדינה.

במקרים של החרמת רכוש, נוהגת רשות המכס בישראל להציע למי שמידיו נחלטו המוצרים לשלם כופר כסף תמורת המוצרים ולהשיבן לידיו. לעיתים אף ניתן לבצע את התהליך כבר בזמן החרמת המוצרים – כך תתבקשו לשלם קנס מנהלי בנוסף לכופר בערך המס הנדרש לתשלום. במקרה ולא מתאפשר בידכם לבצע את תשלום הקנס והכופר במקום, התקרית תובא בפני ועדת תפיסות, אשר מתפקידה לקבוע את הענישה שתוטל עליכם. בתקופת ההמתנה עד להתכנסות הועדה, יישארו המוצרים בידי המכס ועל סכום הקנס ודמי הכופר יתווספו דמי אחסנה.

– מה ביכולתי לעשות אם בידי חפצים שערכם נמוך מ-200 דולר, אבל פקיד המכס מעריך את ערכם אחרת ותופס אותם? ראשית עלינו לזכור כי גם פקידי המכס יכולים לטעות. לכן, אנו ממליצים לשמור את כל חשבוניות הרכישה המקוריות כדי שתוכלו להציגן בפני פקידי המכס במקרה ויתעורר ספק בנודע לערכו של פריט זה או אחר. במקרה אין בידכם קבלות על תכולת מזוודותיכם תוכלו לפנות אל הגורמים האחראיים (ועדת התפיסות) של בית המכס בו נתפסו חפציכם, ובמכתב מנומק היטב תוכלו לנסות ולשכנע אותם בצדקתכם או להגיע להסדר פשרה בנוגע לערך החפצים. במקרה ואף אחת מן האפשרויות שלעיל אינה צולחת, תוכלו בכל עת לערער בבית המשפט על החלטת רשויות המכס. אך זכרו, שלעיתים ההמתנה והמאמץ ייצא בעוכרכם, מכיוון שעלויות האחסנה המצטברות של החפצים שנתפסו, בזמן ההמתנה לקבלת הערעור, עלולות להיות גבוהות יותר מן הכסף שתחסכו על תשלום קנסות.

– האם ישנם חפצים ומוצרים האסורים בייבוא למדינת ישראל? כן. בחוק קיימים איסורים והגבלות על ייבוא מוצרים שונים. לדוגמא: אין להכניס לישראל יצורים חיים כמו ציפורים, נחשים וכדומה, אין להכניס לישראל חומר צמחי חי, כמו זרעים נביטים, שתילים או ייחורים ואף שקים משומשים אשר שימשו לאריזת חומר שכזה, ציוד משומש לגידול דבורים אסור בייבוא, כמו חפצים שונים המשמשים להכנתו של סם מסוכן או לצריכתו, חפצים גנובים, זיופים של מטבעות ו/או מסמכים, חפצים המגלים הזדהות עם ארגון טרור, כרטיסי הגרלה ו/או הימורים ודברי פרסומת להגרלות והימורים במקרים שבהם לא ניתן היתר מראש לעריכתם, סכינים (החוק מאפשר לייבא אך ורק אולרים וסכינים לשימוש ביתי או מקצועי), משבש מד מהירות לייזר, כלי ירייה דמוי עט או דמוי אקדח הזנקה או כלי ירייה המופעל בגז, גז מדמיע שצורתו צורת כלי ירייה, משחקים אסורים, חומרי נפץ וחומרים מתלקחים, ועוד.

לוגו של וואטסאפ